Dört Türk genci Dünya finalinde!

TOYP Programı (Ten Outstanding Young People Program); 1938 yılında Junior Chamber International (JCI) tarafından resmi olarak kabul edilmiş ve 1952 yılından itibaren dünyanın çeşitli JCI organizasyonlarında hayata geçirilmeye başlanmıştı.

1983 yılından itibaren JCI organizasyonlarında eş zamanlı olarak düzenlenmeye başlayan TOYP Programı, 18-40 yaş arası gençlerin olağanüstü çalışmalarını toplum nezdinde görünür kılmayı hedefliyor. 1994 yılından itibaren Türkiye’de hayata geçirilen ve JCI İstanbul tarafından JCI Türkiye adına organize edilen TOYP Türkiye 2023 finalinde dereceye giren 4 Türk genci, katıldıkları global programda son 30’a kalarak finalde bulunmaya hak kazanmışlardı.

DÜNYA FINALINDE 4 TÜRK GENCİ

30 yılda 22 Dünya çapında onurlandırılmış genç çıkaran TOYP Türkiye Onurlandırma Programı yeni finalistleriyle, Tayvan’da gerçekleştirilecek olan JCI Dünya Konferansı’nda Türk bayrağını dalgalandırmaya devam edecek.

Gerçekleştirdikleri çalışmalarla dünya finalinde son 30’a kalan gençler şunlar:

•          Kişisel Başarı Kategorisi: Zülal Tannur

•          Tıbbi Yenilik ve Buluşlar Kategorisi: Aydın Sinan Apaydın

•          İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet Kategorisi: Zeliş Kurt

•          Fen ve Teknik Gelişme Kategorisi: Şükrü Furkan Öztürk

JCI İSTANBUL VE JCI TÜRKIYE

1987 yılında JCI üyeliğine kabul edilen Türkiye, o yıllardan bu yana JCI Türkiye adı altında faaliyetlerini sürdürüyor. JCI Türkiye’ye bağlı Genç Liderler ve Girişimciler Derneği – JCI İstanbul şubesi, 32 yıldır 18-40 yaş arasındaki gençlerle BM küresel hedefleri doğrultusunda çalışmalar yapıyor.

JCI, üyelerine ihtiyaç duyacakları imkanları geliştirecek fırsat alanları sunarak ve liderlik vasıflarını geliştirerek, üyelerinin yaşadıkları toplumda pozitif değişimi gerçekleştirmeye katkıda bulunmalarını amaçlıyor. Üyelerin kişisel becerilerini ve liderlik vasıflarını geliştirmesini, sosyal sorumluluk ve girişimcilik ruhu kazanmasını, üyeleri arasındaki takım çalışması ve dayanışmayı ön planda tutuyor.

JCI’da “Yaparak Öğrenme” ile üyelere kalıcı ve verimli eğitimler sunulurken, “Örnek Liderlik” ile de üyelerin aşamalı liderlik kariyer geçişlerine olanak tanıyan, gözlemle ve yaşayarak kişilik gelişimine ve kendisini yetiştirmesine olanak veren eğitim ve yönetim süreci yaşatılıyor. “Gençleri olumlu değişim oluşturmaları için güçlendiren liderlik geliştirme fırsatları sağlamak” misyonunu gerçekleştirmek için 1915 yılında, Amerika’nın St. Louis kentinde kurulan Junior Chamber International (JCI) organizasyonunun Türkiye organizasyonu. Dernekler Kanunu’na uygun olarak hazırlanmış tüzüğü gereğince Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği adı altında faaliyetlerini icra ediyor.

KAYNAK: HABER7
Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir