Yumurta Pişirirken Herkesin Yaptığı 15 Hata
11 mins read

Yumurta Pişirirken Herkesin Yaptığı 15 Hata

Yumurta pişirmek aldatıcı derecede basittir. Pişirmeleri neredeyse çocukça kolay gibi görünse de, onlarla uğraşmak zor olabilir. Kendinizi üzgün hissetmenize neden olan lastik gibi yumurtalardan kaçınmak için ticaretin birkaç püf noktasını bilmeniz en iyisidir. İşte umut vaat eden yumurtalı yemeklere karşı işlenen yaygın hataların önlenmesine yardımcı olacak bir rehber…

Çırpılmış yumurta: Dökme demir tava kullanma
Kahvaltınızı sevmek, yemek hazırlama süresini kısaltmak ve öğle yemeğine kadar tok hissetmek istediğinizde, yoğun sabahlarda çırpılmış yumurta kolay bir seçimdir. Yumuşak lorları ve zengin lezzetiyle bu yumurta hazırlığının bu kadar çok sevilmesi şaşırtıcı değil. Yapılması kolaydır ve bozulması da bir o kadar kolaydır. Birkaç yaygın hatadan kaçının; kendinizi her gün kremalı, yumuşak yumurtaların tadını çıkarırken bulacaksınız. Kuru ve süngerimsi görünüme elveda deyin ve “merhaba!” diye bağırın. ..

Çırpılmış yumurtaları pişirmek için dökme demir tava kullanmak

Yumurtalarınız tavaya deli gibi yapışacak ve karışımın yaklaşık üçte birini yenmez hale getirecek ve dibe yapışacaktır. İster çırpılmış yumurta ister dolu omlet yapıyor olun, pis temizliği ve can sıkıcı israfı önlemek için her zaman yapışmaz tava kullanın.

Sahanda yumurta: Yumurtaları yüksek ateşte pişirmek

Yumurtalar şaşırtıcı derecede hızlı pişer, bu nedenle çırpılmış yumurtaları asla yüksek ateşte hazırlamak istemezsiniz. Bunu yapmak, kendinizi isteksizce kuru yumurtaları yerken bulmanın garantili bir yoludur. Tavayı orta ateşte önceden ısıtın ve yumurtaları ekledikten sonra ısıyı orta-düşük seviyeye indirin. Orta derecede düşük ateşte pişirmek, yumurtalarınızın pişme hızını kontrol etmenize ve aynı zamanda eşit şekilde pişmelerine yardımcı olmanıza olanak tanır.

Sahanda yumurta: Yumurtaları tavada çırpmak

Bu yemek olduğu gibi yeterince kolaydır, bu yüzden bir tabaktan veya algılanan zamandan tasarruf etmek için yumurtaları doğrudan tavaya kırmayı düşünmeyin bile. Evet, evet, mantığınız size bunları tavada karıştırabileceğinizi ve her şeyin yoluna gireceğini söylüyor. İşe yarayabilir ama sorun olmayacak . Bu sözde kısayol, eşit olmayan şekilde karıştırılmış, çekici olmayan, çizgili yumurtalarla sonuçlanacaktır. Devam edin ve ekstra kaseyi kullanın. Yumurtalarınızı tavaya eklemeden önce iyice karıştırın.

Çırpılmış yumurta: Yumurtaları tavada hareket ettirmemek

Yumurtalar çok hızlı piştiğinden, dalgalı lorlar oluşturmak için onları tavada hareket ettirmelisiniz. Başka bir şey yaparken onları orada, el değmeden sıcakta bırakmak, dipte hızla bir kabuk oluşması anlamına gelir. Tanım gereği kabuklar kurudur. Kesinlikle kuru çırpılmış yumurta istemezsiniz. Çırpılmış yumurtanın daha kötü kaderi var mı?

Çırpılmış yumurta: Yumurtaların hala sıcak olan tavada, ocak kapalıyken aşırı pişmesine izin vermek
Taşınan yemek pişirme akılda tutulması gereken bir gerçektir. Yumurtalarınızın bulunduğu tava, siz onu ısı kaynağından çıkardıktan sonra bir süre sıcak kalacaktır, bu nedenle pişirmeyi bitirdikten sonra onları orada bırakmak istemezsiniz. Tavadan gelen kalan ısı yumurtaları pişirmeye devam edecek ve etkili bir şekilde kurutacaktır. Yumurtalarınız piştikten sonra bir kaseye veya tabağa aktarın. Hemen servis etmeyecekseniz, sıcak tutmak için folyoyla gevşek bir şekilde örtün.

Haşlanmış yumurta: Taze olmayan yumurtaların kullanılması

Haşlanmış yumurtaların görünümü güzeldir ancak ilk başta yapımı zor olabilir. Narin dokuları ve neredeyse mükemmel formları büyük çekiciliklerdir – parlak sarı, sızan yumurta sarılarının cazibesinden bahsetmeye bile gerek yok. Artık bu yumurta hazırlığını lüks restoran brunch’ları alanına göndermeye gerek yok. Bir avuç yaygın hatadan uzak durarak, Benedict usulü yumurtanın tadını dilediğiniz zaman evinizde çıkarabilirsiniz.
Yumurtalar ne kadar eski olursa rengi açılır kadar incelir ve daha az viskoz hale gelir. Buna karşılık, eski yumurtaların kaçak olarak avlanması, beyazların, suyu bulandıran çizgili şeritlere ayrılmasına neden olur. Haşlama yaparken taze yumurta kullanmak istersiniz, böylece beyazlar bir arada kalır, böylece bitmiş ürünler bir arada kalır.

Haşlanmış yumurta: Yumurtaları doğrudan suya eklemek

Yumurtaları haşlamak hafif bir el ve yumuşak bir dokunuş gerektirir. Yumurtaların doğrudan suda kırılmasını önlemek istersiniz, böylece girişleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olursunuz. Profesyonel ipucu: Bunları küçük, sığ kaselere koyun ve oradan suya bırakın.

Poşe yumurta: Yumurtayı eklemeden önce sirkeyi tencereye eklemek

Birçok tarifte, yumurtalar eklenmeden önce pişirme suyunda sirke bulunması gerekir. Asit durumunun yumurtalarınızın pişme hızını hızlandırmasını isteyebilirsiniz ancak yumurtaları suya koymadan önce az miktarda sirke eklendiğinde yumurtalar daha iyi bir arada tutulur. Temas daha az dağılmış ve daha yoğundur. Dene!

Haşlanmış yumurta: Yumurtayı çok sıcak veya çok soğuk suya eklemek

Yumurta haşlarken suyun sıcaklığı çok önemlidir. Eğer suyunuz tam kaynamışsa, çok sıcaktır ve yumurta aklarının kırılmasına neden olur. Su yeterince sıcak değilse beyazların ve sarıların tamamen ayrıldığını fark edeceksiniz. Önemli olan, yumurtalarınızı hafif kaynama noktasındayken suya bırakmaktır; bu, su yüzeyinin hemen altında bazı küçük kabarcıkların farkedilebildiği, ancak çalkalanmadığı anlamına gelir.

Haşlanmış yumurta: Suyu baharatlamak

Diğer her şeyi (spagetti, patates vb.) pişirmek için suya tuz koyduğunuzda, yumurta haşlarken de aynısını yapmak isteyebilirsiniz. Yapma! Tuz yiyecekleri parçalar, bu nedenle makarna ve doyurucu sebzeleri yumuşatmak için tuza ihtiyaç duyarsınız. Yumurtaları suya eklediğinizde içindeki beyazların parçalanmasını istemezsiniz. Tam tersi: O beyazların bir arada kalmasına ihtiyacınız var. Yumurtaların pişmesi bitene kadar baharatları saklayın.

Haşlanmış yumurta: Yumurtaların sıcak suya eklenmesi

Haşlanmış yumurta, bazen hafife alınabilecek basit, süssüz güzelliklerdir. Ama dürüst olmak gerekirse pek çok şey için mükemmeller.

İnsanlar genellikle yumurtalarını kaynadıktan sonra pişirme suyuna eklerler. Bu, kaynayan suya sıklıkla başka malzemeler eklediğimiz için doğru görünen doğal bir harekettir. Ancak buzdolabındaki soğuk yumurtaların sıcak suyla doğrudan temas ettiğinde çatlama olasılığı daha yüksektir. Bunu önlemek için yumurtaları boş tencereye yavaşça yerleştirin, ardından yumurtaların üzerini soğuk suyla kapatın.

Haşlanmış yumurta: Yumurtaların sürekli kaynatılması

Yumurtaların sürekli olarak kaynar suda pişmesine izin vermek, onları fazla pişirmenin kesin bir yoludur. Aşırı pişmiş yumurtaların rahatsız edici gri sarısını önlemek için, su kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan almayı unutmayın. Sıcak olmasa bile su bol sıcak kalır ve yumurtalarınızı nazikçe pişirir. Sert haşlanmış yumurtalar için yaklaşık 10 dakika, yumuşak kaynatılmış sonuçlar için yaklaşık 5 dakika suda bekletin.

Haşlanmış yumurta: Tencereyi ocaktan aldıktan sonra yumurtaları sıcak suda çok uzun süre bırakmak

Haşlanmış yumurta dikkat gerektirir. Ocağı kapattıktan sonra yumurtalarınızı sıcak suda çok uzun süre bırakırsanız, yumurtalar yumuşak kaynatma veya katı kaynatma aşamasının ötesinde pişecek ve üzücü, lastik gibi küçük şeyler haline gelecektir. Yumurtalarınızı ne kadar pişmeyi tercih ettiğinize göre bir zamanlayıcı ayarlayın ve zamanlayıcı kapandığında delikli bir kaşık kullanarak onları hemen sıcak sudan çıkarın.

Haşlanmış yumurta: Yumurtaları soğumadan soymak

Yumurtalarınızı pişirmeyi bitirdikten hemen sonra soymak cazip gelse de biraz bekleyin. Soğuma süresi, yumurtanın kabuktan hafifçe ayrılmasına olanak tanıyarak soyma işleminin katliamdan daha az olmasını sağlar. Çoğu insan gibiyseniz, daha önce sabırsız davrandınız ve kabuğa yapışan büyük yumurta parçalarıyla karşılaştınız. Hüzünlü kemanı çalmaya gerek yok, sadece birkaç dakika bekleyin!

Haşlanmış yumurta: Tencerede çok fazla yumurta olması

Belki çok miktarda yumurta kaynatmak istersiniz. Belki de büyük tencereniz bulaşık makinesindedir. Sebep ne olursa olsun, bazı insanlar çok küçük bir tencerede çok fazla yumurtayı aynı anda kaynatmaya çalışırlar. Mümkün olduğunca aşırı kalabalıktan kaçının. Eşit olmayan bir şekilde ısındığından, çok fazla yumurtayı yakına koymak eşit olmayan pişirme olasılığını artırır. Küçüklerin hareket edebileceği yer yok! Hatta kafa kafaya çarpışıp çatlayabilirler. Ahh…

Çırpılmış yumurta: Süt kullanımı

Bu biraz asırlık bir bilgelik, değil mi? Herkes çırpılmış yumurtalarınızı daha iyi hale getirmek için onlara biraz süt eklemeniz gerektiğini duymuştur , ancak biz durumun böyle olmadığını gördük.
Çırpılmış yumurtalarınızı kesinlikle daha iyi hale getirmek yerine, süt eklemek başka şeyler de yapabilir – ve bunların hiçbiri iyi değildir. Sadece o kendine özgü “yumurta” tadını yumuşatmakla kalmayacak, aynı zamanda dokuyu da değiştirecek. Yumurtalarınızı çok akıcı ve ciddi bir şekilde yapma riskiyle karşı karşıyasınız. Aynı zamanda yumurtalarınızın rengi üzerinde oldukça olumsuz bir etkisi olacak ve o parlak, canlı sarı-turuncu renk yerine, öyle bir şey elde edeceksiniz ki… Olası doku sonuçlarını da ekleyince pek çok insanın çırpılmış yumurtayı sindirememesi şaşırtıcı değil.
Kesinlikle bir şeyler eklemeniz gerekiyorsa, pişirmenin sonuna doğru bir miktar tereyağı eklemeyi deneyin. Lastiği azaltacaksınız ve sütün getirebileceği tüm olumsuzluklardan kaçınacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir